Booking

PENANG HARMONY CENTRE

BOOKING RATE

BOOKING & USAGE POLICY

POLISI DAN TATACARA PENGGUNAAN PREMIS PUSAT HARMONI

 1. Penganjur / pengguna adalah bertanggungjawab untuk memastikan bilik / dewan berada dalam keadaan bersih semasa dan selepas majlis.
 2. Penganjur / pengguna TIDAK DIBENARKAN untuk menampal sebarang hiasan atau risalah di dinding bilik dan dewan yang digunakan. Penggunaan ‘stapler’ pada meja atau paku pada dinding di dalam bilik / dewan adalah dilarang sama sekali.
 3. Penggunaan premis Pusat Harmoni untuk tujuan ‘REHEARSAL’ pada SEHARI SEBELUM TEMPOH PENYEWAAN akan DIKENAKAN CAJ TAMBAHAN sebanyak RM50 SEJAM.
 4. Penggunaan premis Pusat Harmoni untuk PERSEDIAAN AWAL dibenarkan selama 1 JAM SAHAJA dan pada tarikh, masa yang dipersetujui. Premis harus dikosongkan dalam masa 1 JAM SELEPAS TEMPOH PENYEWAAN.
 5. Penghawa dingin hanya akan dipasang 30 minit sebelum tempoh penyewaan. Penggunaan penghawa dingin lebih daripada masa yang disewa akan DIKENAKAN CAJ TAMBAHAN sebanyak RM50 SEJAM.
 6. Sebarang susunan meja dan kerusi adalah tanggungjawab penganjur / pengguna.
 7. Penganjur / pengguna perlu memastikan tiada sebarang kerosakan ke atas peralatan yang sedia ada. Deposit sekuriti TIDAK akan dikembalikan sekiranya terdapat sebarang kerosakan pada peralatan / harta benda.
 8. Makanan dan minuman manis atau berperisa TIDAK DIBENARKAN dibawa masuk ke dalam bilik / dewan. Semua makanan mesti dihidangkan di luar bilik / dewan. Pengguna dibenarkan untuk menggunakan meja yang disediakan di luar dewan.
 9. Pembuangan sisa makanan dan sampah, termasuk penggunaan khidmat katerer adalah di bawah tanggungan penganjur / pengguna.
 10. Penganjur / pengguna mesti sentiasa memastikan bahawa semua makanan dan minuman adalah NO BEEF” dan NO PORK”. Minuman keras (ALKOHOL) adalah tidak dibenarkan di dalam premis Pusat Harmoni. Seluruh kawasan Pusat Harmoni adalah ZON BEBAS MEROKOK.
 11. Selaras dengan Dasar Cleaner, Greener, Safer & Healthier Penang, penggunaan dan pelupusan plastik sekali guna seperti beg plastik dan penyedut minuman plastik adalah TIDAK DIBENARKAN.
 12. DILARANG memetik bunga-bunga atau tanaman yang berada dalam kawasan sekitar Pusat Harmoni.


  Muat Turun
  POLISI DAN TATACARA PENGGUNAAN PREMIS PUSAT HARMONI